3 вида проблеми, които могат да възникнат при използване на септична яма

3 tipuri de probleme care pot aparea in timpul utilizarii unei fose septice

Дори ако септична яма е монтирана и функционира правилно, е възможно след време да се появяват редица проблеми, които влияят на доброто му функциониране. Когато забележите някакви проблеми, независимо колко малки, се препоръчва да се обърнете към професионалисти, за да сте сигурни, че ситуацията е разрешена и че не се излагате на опасност, опитвайки се да действате сами.

Проблемите имат дарбата винаги да се появяват, когато най-малко очаквате, но ако държите всичко под наблюдение, лесно можете да избегнете скъпи ремонти. Ето 3 от най-често срещаните проблеми, които могат да възникнат при използване на септична яма:

Запушване на канализацията септична яма

Бактериите не могат да се разлагат толкова бързо, колкото твърдите вещества са били отложени във водата за битови нужди, така че трябва да се проверяват и изпразват редовно. Ако тези операции не бъдат извършени навреме, калта достига до дренажното поле и го запушва.

Когато септичната яма е запушена, може да забележите това, като следвате някои признаци като: образували се локви над дренажа, изтичания от канализацията, неприятни миризми или растеж на растенията в района. отводняване. /span>

Замразяване септична яма

През зимата замръзването е доста сериозен проблем и може да възникне, особено ако септичната яма не е заровена достатъчно дълбоко. Основният признак, че септичната яма е замръзнала е, че не изтича вода от санитарните помещения. Ако проблемът не бъде отстранен навреме, слана може да спука тръбите.

Препоръчително е да не се опитвате да отстраните проблема сами, за да размразите водата в тръбите. За ефективно решаване на проблема е по-добре да се обърнете към специализирани фирми.

Разбиване на септична яма

Когато септична яма е защитена от външен натиск, тогава не трябва да се появяват пукнатини. Ако това се случи, ще забележите, че има неприятни миризми или че земята е влажна или наводнена, но също и че растенията са пораснали.

Специализираните фирми също могат да ви предложат най-доброто решение за такъв проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме бисквитки, за да персонализираме съдържание и реклами, да предоставяме функции за социални мрежи и да анализираме трафика.
Ние също така предоставяме на партньорите за социални медии, реклама и анализи информация за това как използвате нашия сайт.
Те могат да го комбинират с друга информация, предоставена от вас или събрана чрез използването на техните услуги.