3 проблема, които могат да възникнат при използване на септична яма

3 tipuri de probleme care pot aparea in timpul utilizarii unei fose septice

Дори ако септична яма е монтирана и функционира правилно, е възможно след време да се появяват редица проблеми, които влияят на доброто и функциониране. Когато забележите някакви проблеми, независимо колко малки са, се препоръчва да се обърнете към професионалисти, за да сте сигурни, че ситуацията е разрешена и че не се излагате на опасност, опитвайки се да действате сами.

Проблемите имат дарбата винаги да се появяват, когато най-малко очаквате, но ако държите всичко под наблюдение, лесно можете да избегнете скъпи ремонти. Ето 3 от най-често срещаните проблеми, които могат да възникнат при използване на септична яма:

Запушване на канализацията септична яма

Бактериите не могат да се разлагат толкова бързо, колкото твърдите вещества отложени във водата за битови нужди, така че трябва да се проверяват и изпразват редовно. Ако тези операции не бъдат извършени навреме, почвата достига до дренажното поле и го запушва.

Когато септичната яма е запушена, може да забележите това по следните признаци: образували се локви над дренажа, изтичания от канализацията, неприятни миризми или растеж на растенията в района на отводняването. /span>

Замръзване на септична яма

През зимата замръзването е доста сериозен проблем и може да възникне, особено ако септичната яма не е заровена достатъчно дълбоко. Основният признак, че септичната яма е замръзнала е, че не изтича вода от камерите. Ако проблемът не бъде отстранен навреме, слана може да спука тръбите.

Препоръчително е да не се опитвате да отстраните проблема сами, като да размразите водата в тръбите. За ефективно решаване на проблема е по-добре да се обърнете към специализирани фирми.

Спукване или разпадане на септична яма

Когато септична яма е защитена от външен натиск, тогава не трябва да се появяват пукнатини. Ако това се случи, ще забележите, че има неприятни миризми или че земята е влажна или наводнена, но също и че растенията са пораснали драстично.

Специализираните фирми също могат да ви предложат най-доброто решение за такъв проблем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ние използваме бисквитки, за да персонализираме съдържание и реклами, да предоставяме функции за социални мрежи и да анализираме трафика.
Ние също така предоставяме на партньорите за социални медии, реклама и анализи информация за това как използвате нашия сайт.
Те могат да го комбинират с друга информация, предоставена от вас или събрана чрез използването на техните услуги.